torstai 20. elokuuta 2015

SYNNYTYSPÄIVÄ

PENTUJEN AIKA ON ALKAMASSA


 Tämäkin yö kului voimakkaasti hengitellen, mutta muuta ei tapahtunut...
Kestää kestää...

Aamupissalla käynnin jälkeen ei ruoka enää maistunut!! YES :D
Ja pian alkoi Helmin olotila muuttumaan rauhattomammaksi ja sieltä ne ensimmäiset supistukset vihdoin saapuivat. Lämpö oli 36,6, kun hengitys hetkeksi pysähtyi ja antoi tilaa selkeästi havaittavalle supistukselle.

Pientä petailua ilmassa

Helmi -siisti Rouva kun on- poistui kopastaan lattialle, johon tulivat tulpan poistuttua vedet ja koppa pysyi siistinä :D On aika valmistautua pentujen tuloon :))) 

Ja sitten supistaa


Polttoja jatkui sitten puolisen tuntia oikein lupaavasti ja ensimmäisen pennun pussi vähän kurkisteli synnytysteistä. Mutta sitten meni pennun vedet -tosin kaikki neste oli vielä onneksi puhdasta. Pentu oli kovin syvällä, niin että en voinut auttaa Helmiä pennun synnyttämisessä.
Ja sitten tapahtui ikävä käänne, supistukset vähenivät todella paljon ja ne mitkä tulivat eivät olleet kovin voimakkaita. Ei edes kävelyllä käyminen auttanut, enää ei takaapää "pullistunut" ollenkaan polttojen tahdissa ja niitä tuli aivan liian vähän ja liian lievinä. Eli pentu ei liikkunut synnytyskanavassa eteenpäin. Tässä vaiheessa minulle tuli tunne, että on aika soittaa eläinlääkärillemme ja kertoa missä mennään. Tila pysyi samanlaisen ja eläinlääkärin aiemmin antama "odotetaan" aika kului, joten lähdimme kohti apua.
Ajonatkalla Helmi supisteli voimakkaasti, mutta synnytysteissä ei tapahtunut mitään - pentua ei näkynyt eikä kuulunut. Helmi kuitenkin oli edelleenkin tilanteeseen nähden hyvinvoivan oloinen eikä mitään "vääränväristä" nestettä myöskään ollut näkyvissä. 


Pääsimme Porvoon Eläinklinikka Avec:iin ja samantien eläinlääkärin tutkittavaksi <3
Ultra kertoi, että pennuilla on kaikki vielä hyvin, mutta supistukset olivat ja pysyivät lähes tulkoon poissa. Muutama hassu silloin tällöin... Helmi oli jo puolentoista vuorokauden ajan hengitellyt ja valmistautunut synnytykseen, joten varmasti oli jo siltäkin osin uupunut mm. rappusten kävely ei enää onnistunut ja se lyhyt yritys vei jalat kokonaan alta.. Joten päädyimme yhteistuumin leikkaukseen ja Onneksi näin, koska.... Ensimmäisenä syntymässä ollut pentu (narttu n.190g) ei ollut elinkykyinen, vaikkakin oli vielä hengissä ja lisäksi kohtu oli hiukan kiertynyt, joten nämä kaksi seikkaa yhdessä johtuen samasta tai eri syystä eivät olisi mahdollistaneet enää normaalia synnytystä. Taas tuli kokemusten reppuun uusi merkintä.. DARYA´S Peppery O -pentue syntyi 20.8.2015 puolen päivän aikaan :D

Koko pentue oli Pippurisuolan värisiä potria pentuja
Pinkki narttu 230g
Vaaleansininen uros 210g
Liila uros 225g
Beige uros 220g
Keltainen uros 195g
ja enkeli narttu arviolta 190g

  


 Äitikoira heräilee pentujensa vieressä <3Pippuri Pyramidi
 Ja koska kaikki vaikutti hyvältä, niin pääsimme lähtemään kotiin heti Helmin kunnolla herättyä :D

Lämmin Kiitos ell Hanna Forsten ja Eläinklinikka Avec sekä synnytyksessä avustaneet hoitajat <3 

Pentuset saivat kovasti ihasteluja reippaudestaan, kun olivat päässeet eroon emän nukutusaineen vaikutuksesta niin meinasivat pienet Pippurit karata koko ajan peitoltaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti